11 filmes trükk, amire nem gondoltál még

Megosztás

Szerző: Dia 2018-11-08 13:51:35
554

A mozi és a film egy olyan világ, amikor beülünk egy filmre, elfelejtük a gondjainkat. Ennek a tökéletes világnak a megteremtéséhez kíváló szakemberek biztosítják tudásukat,hogy mi minél jobban tudjuk élvezni.

Ezért alkalmaznak trükköket, amik nekünk fel sem tűnnek.

Örökké vízes aszfalt

Észrevetted, hogy az éjszaki jelenetekben mindig nedves az út? Ez azért van, mert a nedves aszfalt mindig esztétikusabbnak tűnik, mint a száraz. Kontrasztot ad és jobban tükrözi a fényt.

Hamis tömeg

Sok filmben extra mennyiségű tömegeknél használják. Mivel ennyi statiszta alkalmazása elég költséges lenne, így egy jó kamerabeállítással, a megfelelő szögből felveszik, a többit pedig elvégzi a számítógép.

Sok filmben alkalmaznak felfújható modelleket is.

Tejpor, mint kábítószer

Természetesen senki nem gondolja,hogy a filmben szereplő porok valódi kábítószerek. Rendszerint tejpor, vitamint vagy cukrot alkalmaznak.

Kukoricaszirup, mint vér

Több recept is van a művérre, de legtöbbször színezékkel ellátott kukoricaszirupot használnak. A fekete-fehér filmek idején csokiöntet alkalmaztak.

Erotikus jelenetek

A legtöbb filmben van már erotikus jelenet, azonban hogy a színészeknek ez ne legyen kényelmetlen, párnákat használnak egymás között, valamint testszínű fehérneműket használnak.

Biztonságos cigaretta

Sokan meglepődnek, ha a való életben egy színész nem dohányzik, de a vásznon igen. Ezért alkalmaznak nikotinmentes, növényi cigit , ami nem ártalmas. Végtére, ha belegondolunk, van olyan, hogy egy jelenetet 10-szer forgatnak le,ahol dohányozni kell, eléggé ártalmas lenne...

,

Mini speciális effektek

Annak érdekében, hogy egy film költségvetése ne érje el a csillagos eget, gyakran használnak az akciódús jelenetekhez mini effekteket. Iyenkor megépítik a jelenet tökéletes mását egy kisebb verzióban. és máris olcsóbb, ha ott törik össze 4 autó.

Finom üveg

Sok ackiófilmben találkozunk ablakbetörős jelenettel, azonban mielőtt elkezdenénk aggódni kedvenc színészeink miatt, megsúgjuk, hogy az ablak általában cukorüveget jelent. Így ha betörik az nem fáj és még finom is.

Autós párbeszéd

Amikor autós jeleneteket vesznek fel, általában a színész többet figyel az utasokra,mint az útra. De persze ezt sem a forgalomban veszik fel.

Tejfelhők

Ahhoz, hogy felhőket gyártsanak egy filmhez, általában a Cloud Tank gépet használnak, amiben vagy tejet vagy festéket öntenek. Ha pedig érkeznek az ufók, akkor egy frizbit raknak bele.

Görögdinnye

A hangmérnökök asszisztense a görögdinnye. A dinnyével lehet a legjobban reprodukálni egy fej szétvágását, egy ütést az arcba vagy akár egy sárkánytojás repedést.

Megosztás