Amit mindig is tudni akartál a Dr. Csont sorozatról!

Megosztás

Szerző: D 2019-01-30 11:14:39
601

A 2005-ben indult sorozat Kathy Reichs törvényszéki antropológus esetein alapul, ahogy a címszerepet hozó figurát is róla mintázták. A chicagói születésű tudós egyszerre dolgozik egy észak-karolinai és egy quebeci intézményben, szabadidejében pedig bűnügyi regényeket ír, Dr. Temperance „Bones” Brennannel a középpontban. Reichs ezenkívül nemcsak producerként erősíti a széria csapatát, de arra is ügyel, hogy a tudományos dolgok a valóságnak megfelelően jelenjenek meg. Sőt a második évad egyik részében színészként is debütált.

  • Érdekes módon a Dr. Csont esetében nemcsak a valóság hatott a fikcióra, de a fikció is visszahatott a való életre. Több különös eset ugyanis tényleg valóra vált, miután a forgatókönyvírók megírták. Nem sokkal az egyik 2009-es epizód sugárzása után tényleg meggyilkoltak egy törpenövésű pankrátort, ahogy a Mikulás-ruhában bankot raboló férfi esete is valóra vált az adott rész után. Végül pedig az ötödik évad megfelelő epizódját követően a valóságban is találtak egy testrészt egy gyorsétterem csirkefalatkájában – akárcsak előtte a Dr. Csont-ban.

  • A széria munkatársai az idők során két kis háziállatra is szert tettek. Az egyik egy Dr. Sweets nevű mókus, aki John Francis Daley karaktere után kapta a nevét. Úgy került kapcsolatba a stábbal, hogy megpróbált élelmet zsákmányolni tőlük, illetve felszaladni néhány női stábtag lábán.

  • Habár a Dr. Csont eseményei Washingtonban zajlanak, a szereplők a forgatás során még csak be sem tették a lábukat a fővárosba. A legtöbb jelenetet Los Angelesben veszik fel, stúdióban – az utca például, ahol a hősök által látogatott kajálda található, ugyanaz, mint amit az Így jártam anyátokkal című sitcomban is gyakran használtak. A fiktív Jefferson Intézet külső felvételeit pedig a Los Angeles Megyei Természettörténeti Múzeumról készítik az alkotók.

  • Annak ellenére, hogy a Dr. Csont sztorija a valóságon alapul, egy olyan furcsa univerzumban játszódik, ahol soha nem követnek el gyilkosságot szokványos fegyverrel. A gyilkos eszköz általában valami nagyon szokatlan, különös tárgy.

  • A Dr. Csont mindkét főszereplőjének feltűnt már legalább egy rokona a szériában. Emily Deschanelnek a húga, Zooey Deschanel kapott szerepet az egyik karácsonyi epizódban, amelyben Dr. Brennan szintén viselkedészavaros unokatestvérét játszotta. Érdekesség, hogy nem sokkal ezután a fiatalabb Deschanel lány főszerepet kapott egy másik Fox-sorozatban, az Új csaj-ban.

  • Egy másik vicces, visszatérő vendégszereplő a Dr. Csont-ban a ZZ Top gitárosa és énekese, Billy Gibbons, aki egyszerre formálja meg saját magát (vagy legalábbis önnönmaga félig fikciós, félig igazi verzióját) és Angela apját. Habár sosem mondja ki a vezetéknevét, a lány mindig utal arra, hogy a papája híres rockzenész. A stáblistán egyébként Gibbons egyszerűen Angela apjaként van feltüntetve. 

Megosztás