Nincs olyan nehézség, amit Sydney Fox ne tudna megoldani!

Megosztás

Szerző: D 2019-01-25 10:08:31
559

Sydney Fox a Trinity College egyik nagy tudású és elismert professzora, aki a tanításon kívül ereklyevadászattal foglalkozik. A sorozat első részében megjelenik az új tanársegédje, Nigel Bailey, aki eddig Cambridge-ben tanult. A sorozat állandó főszereplője Claudia, a történelem tanszék titkárnője (akit a harmadik szériában Karen vált fel), akit egyáltalán nem vonz a történelem. Csak azért a dolgozik Sydneynek, mert az apja nagy összegekkel támogatja az egyetemet. Sydney szerint nála a történelem Marilyn Mansonnal kezdődik és végződik.

Minden egyes epizód egy-egy híres vagy fontos műtárgy (a sorozatban következetesen az ereklye megnevezést használják, holott a szó szoros értelmében csak kevés ereklye keresésére indulnak) kereséséről szól. Az első képekben mindig néhány történelmi jelenetet láthatunk, amelyek megmutatják, hogyan is tűnik el az épp aktuális ereklye. Ezt követően visszatérünk napjainkba. Sydney és Nigel ilyenkor általában az egyetemen tartózkodnak. Itt szokták őket meglátogatni azok az emberek, akik szeretnének bizonyos ereklyék nyomára bukkanni, majd felkérik Sydney-t, hogy keresse meg azt. Sydney pedig útra kel, hogy teljesítse a megbízást, útjaira pedig magával viszi az esetlen, de szintén nagy tudású Nigelt is.

Nemcsak Nigelék, hanem néhány pénzéhes bűnöző is szemet vet rájuk, ezért Sydneynek és Nigelnek minden tudásukat és ügyességüket be kell vetniük, hogy a felbecsülhetetlen értékű ereklyék ne jussanak gazfickók kezére, akik nem múzeumnak, hanem magángyűjtők kezére adnák a műtárgyat, ha éppenséggel nem a megsemmisítése a céljuk.

Sydney Fox professzor : A sorozat főszereplője, akit néha csak röviden Sydnek neveznek. Az abszolút "erőasszony" mintafigurája, férfiakat megszégyenítő erővel, bátorsággal és kitartással rendelkezik. Többféle küzdősportot is űz. Fiatal, vonzó és sportos, tudja hogyan kell megvédeni magát. Gyakran előfordul, hogy asszisztensét és társát, Nigelt kell kimentenie a veszélyes helyzetekből. A szerep szerint ugyanúgy Hawaii-ról származik, akárcsak az őt alakító Tia Carrere. Az egész világon vannak barátai, akik igénybe veszik az ő segítségét. Sok szeretője van, akikkel utazásai során gyakran találkozik, de hosszabbtávú kapcsolatok ritkán alakul ki közöttük. Édesanyja korán meghalt, apja pedig Hong Kongban dolgozik építészként. A Trinity Egyetem (Toronto, Kanada) történelemprofesszora és mindig magángyűjtők vagy állami szervezetek alkalmazzák őt az eltűnt ereklyék felkutatására szerte az egész világon. A női Indiana Jones-nak is nevezhető.

Nigel Bailey :Sidney tanársegédje, aki Angliából, egy felső középosztálybeli családból származik. Van egy bátyja, Preston, aki Londonban él. A két testvér nem mindig érti meg egymást, mivel Preston ambíciózusabb. Mikor Nigel elkezdett dolgozni új állásában, nem is sejtette, hogy főnökasszonyával együtt egzotikus helyekre fog utazni és veszélyes kalandokat élnek majd át közösen. Nigel nagyon udvarias, fiatal, tisztelettudó a nőkkel szemben és néha nagyon esetlen és ügyetlen. Nagyon intellektuális, okos és szívesen támaszkodik a könyveire. A stanfordi egyetemen végezte tanulmányait. Sydney és közte nincs tipikus szereposztás, mivel sokszor Nigelnek kell megmenteni Sydet, máskor viszont női társa veszi át az erős védelmező szerepét. Kettejük között van egy bizonyos feszültség. A sorozat aktuális részeiben egyértelműen felismerhetővé válik, hogy Sydney és Nigel egyre közelebb kerül egymáshoz. Nigel számára világossá válik, hogy Sydney többet érez iránta mint barátság.

Claudia :Sidney első titkárnője, aki az első és második évad során dolgozott az egyetemen. Az apja az egyetem leggazdagabb támogatója. Claudia a torontói egyetemen tanult, de nem igazán érdekli a történelem. Fő érdeklődési köre a divat, sminkek, bulik és a férfiak. Csinos, fiatal, nagyon felületes és kissé ostoba. Szívesen próbál ki új dolgokat, például érdeklődik a lélekvándorlás iránt. Ő és Nigel szeretik egymást bosszantani és a másik idegeire menni, mivel gyakran nem értenek egyet.

Megosztás