Érdekes Harry Potter nevek, amiknek senki nem tudta eddig a jelentését!

Megosztás

2018-12-17 09:36:24
434

Szerintem nem újdonság, hogy a Harry Potter egy olyan történet, amit nem lehet megunni. Az elhivatott rajongók mindig találnak a könyvben vagy a filmben olyan részeket, amiket eddig nem sikerült észrevenni. Persze, ilyenkor számon kérik az írónőt, aki vagy alátámasztja az vagy pedig megcáfolja az észrevételeket. De vajon, belegondoltunk-e már, hogy a szereplők nevei mögött sokkal mélyebb tartalom van?

 Albus Dumbledore

Az Albus szó jelentése fehér, a Dumblodore pedig egy régies kifejezés a darázsra.

Rubeus Hagrid

A Rubeus a rubere latin szóból származik, ami pírt jelent az arcon, és ez Hagridra igen jellemző.

Draco Malfoy

Draco latinul sárkányt jelent, ami a Mardekár egyik hüllője. A Malfoy pedig a francia „Mal” és „Foi” szavakból tevődik össze, jelentésük „rossz” és „hit”.


 Narcissa Malfoy

Őt a görög mitológiából ismert Nárcisz után neveztek el, aki beleszeretett a tóból visszatükröződő önön képébe, és olyan közel hajolt hozzá, hogy abba belefulladt. Ez a nárcizmus szónak az eredete.

Tom Marvolo Riddle

Az Ő neve csak egy anagramma arra, hogy „I am Voldemort”, vagyis hogy „Én vagyok Voldemort”.

Remus Lupin

Remus volt az egyik testvér, aki megalapította Rómát. A római mitológiában őket egy farkas nevelt fel, a Lupin pedig latinul azt, jelenti, hogy „mint egy farkas”.

Sirius Black

Sirius egy csillagkép, ami a legfényesebb csillag az égen, és a kutyák csillaga. Adva, hogy Sirius át tud változni egy nagy fekete kutyává így a név érthetőbb nem is lehetne.


Argus Frics

Argus a görög mitológiából ismert ezerszemű szörny Argos után kapta a nevét, aki maga is egy őrző volt.

Xenophilius Lovegood

Luna Lovegood édesapjának neve, a Lovegood családnév valószínű csak annyit tesz, hogy a család tele van szeretettel, a xenophil szó jelentése pedig olyan valaki, aki odavan a külföldi kultúráért és a hagyományokért.


 


 

Megosztás