Az időutazás igenis létezik!Repülj vissza a Goldberg-családdal a '80-as évekbe!

Megosztás

Szerző: D 2018-12-10 09:34:30
333

 A '80-as években még Reagan lakott a Fehér Házban, a plázák tele voltak farmerrel és neonszínekkel, és Goldbergék nagylábon éltek. Méretes videokamerájával felszerelkezve a 11 éves különc, Adam, mindenféle őrültségnek lesz szemtanúja, miközben lefilmezi folyton civódó, de szerető családját: a gyerekeit a széltől is óvó, minden lében kanál anyját, lobbanékony apját, lázadozó nővérét, folyton aggodalmaskodó bátyját és szuperlaza nagyapját.

A Goldberg család az sorozat, amivel kicsit nosztalgiázhat az ember, hisz ki ne ámult volna, az első videólejátszón, vagy a számológépes órán.

Amiért igazán érdemes belekukkantani:

  • az, hogy igazán rágyúrnak a nosztalgiafaktorra, például kultikus filmek előtt tisztelegnek, mint a Meglógtam a Ferrarival, vagy éppen régi, sokunk által szeretetett cuccokban parádéznak. Egyszerűen jólesik az ember lelkének, pláne a régi zenék.

  • A ’80-as évek miatt talán lehet olyan félelme valakinek, hogy régies lenne a sorozat. Szerencsére erről szó sincs, nagyon is mai, és mindenki számára átélhető problémákat és témaköröket vetnek be az írók. Még arra is ügyeltek, hogy a feminizmus gyönyörű finoman megjelenjen a történetben.

  • Igen, családi sorozatról van szó, és mindezt a lehető legjobb módon emeli ki a sorozat. Nem csöpög, nincsenek nyálas monológok, legtöbbször úgy tesznek, minta nem is szeretnék egymást, de pont emiatt érzi az ember, hogy igen, ez egy tök jó család. A poénok pedig ezerrel ütnek, egyszerűen le a kalappal, a sírva röhögés rengeteg helyen garantált.

  • A család és a sorozat lelke Beverly, a szuper anya. Ő az a típus, aki minden percben azt mondja, “szeretlek” és szó szerint üldözi a gyerekeit a szeretetükért. A karakter könnyen áteshetne az idegesítő típusba, vagy akár a ’80-as évek anyafiguráinak a karikatúrája is lehetne. De nem az, mert olyan poénos az egész, hogy nem tud felidegelni a dolog, és amikor elkezd káromkodni, hát jön a sírva röhögés. Wendi McLendon-Covey pedig zseniálisan hozza a szerepét, le a kalappal a nő előtt.

  • A ’80-as évek zenéje azért lássuk be, ütős volt. Mindez pedig meg is jelenik a sorozatban, és a lehető legjobb módon. Az egyik kedvenc karakterem az idősebb nővér, Erica, aki zenei karrierről álmodozik, és gyakran énekel is a részek során. A lányt Hayley Orrantia alakítja, aki anno az Amerikai X-Faktor első évadában bizonyított.  

Megosztás