10 érdekes pontatlanság ember és állat harcáról, amit még senki sem vett észre!

Megosztás

Szerző: D 2018-11-26 13:08:56
911

Nagyon sok filmet forgatnak le állatokkal, ami elég látványos tud lenni. Állatokkal dolgozni nem egyszerű, főleg, ha egy harci jelenetet kell felvenni. Ilyenkor általában valaki koordinálja az állatokat és felügyeli őket, de sokszor van az, hogy néha egy-két pontatlanságon elcsúszik az egész, amit a hozzáértők egyből ki is szúrnak.

 

A visszatérő

Van az az epizód, ahol Hugh Glass-t megtámadja egy anya medve. Ez elég látványos jelenet, de mellette azért tartalmaz némi hibát. Lássuk csak. A medve ráugrik hősünkre, akit tép és karmol ezután. Normál esetben ezt senki nem éli túl, csak Leonardo DiCaprio.

Van egy másik furcsa dolog is, ugye az anya medve értelemszerűen védi a kicsinyeit. De a medve egyszer csak megáll a harc közepén,majd elmegy.

Egy másik jelenetben leveszi a nedves ruháit, és ló meleg tetemében húzódik meg. Ezt a módszert egyébként rendkívül sok katona alkalmazza háború idején, de nem egy egész éjszakára. Mivel mindenütt hó van,így tuti, hogy a hőmérséklet 0 fok körül van, így a tetemnek ki kellett volna hűlnie. Ha ez a valóságban történik reggelig megfagy a főhős.

 

Alfa

Ebben a filmben egy gyönyörű barátságot láthatunk egy farkas és fiú között. A film gyönyörű tájakra kalandoz el minket.

Először a fiú harcol egy bivallyal. De igazából ezt sem nevethetjük harcnak, mivel az állat támad. Ha ez valóságban történt volna,a fiú már béna lenne.

A farkas viselkedése is picit furcsa. A valóságban követi a nyáját, ha nem érzi komolynak a sérülését, de az ritka, hogy az ellenségével tartson. Amúgy 3 lábon is kiválóan el tud evickélni bármerre.

A farkasok mérete is kicsit furcsa. A film tele van monumentális állatokkal, azonban a farkas a mai modern méretet kapta meg. Szóval jön a kérdés, hogy élhetett túl több évezredet az óriások világában?

Meg - Az őscápa

A film az idei évben jelent meg, ami egy őscápáról szól. Nehéz beszélni ezekről az őskori lényekről, mivel csak elképzeléseink vannak,hogy nézhettek ki igazából. Egy valamit azonban biztosan tudunk,hogy vannak olyan biológiai tények, amiket az őskorban is „betartottak” az állatok.

Ami a filmet illeti, a filmben a cápa mérete elvileg 23 méter hosszú volt, de a tudósok szerint „csak” 18 méter volt.

Az egyik szereplő azt állítja a cápa simán „leteper” egy bálnát. De jön a kérdés, hogy milyet? Természetesen vannak kicsik és nagyobbak. Egy őskori hatalmas bálnára kell gondolni, vagy a maira? Mert pl. a kék bálna kétszer nagyobb, mint az őscápa.

Ami a harapását illeti, képes arra, hogy félig átharapjon egy bálnát ( ezt a hajó után állapítottuk meg), de vajon képes ekkorára kinyitni az állkapcsát? Vagy itt is egy kisebb bálnáról van szó.

A cápa sokszor támad meg embert. A tudósok szerint ez viszont nem egy ősi ösztön. Valószínű, hogy nem evett volna meg úszó embereket.

A tengerparti résznél pl. odamegy a cápa és kinyitja hatalmas száját, és így próbálja meg lenyelni az embereket. Tudósok szerint leginkább azokra vadászik ami az orra környékén található.

Megosztás